Accesorii – statii de epurare rezidentiale

Microprocesorul - unitatea de comanda

Microprocesoru l- unitatea de comandaControlul functional al statiei de epurare prin microprocesor, realizeaza controlul complet automatizat al cantitatii de aer cu care e alimentata statia de epurare. Acesta regleaza procesele tehnologice individuale ce au loc in statia de epurare, automatizarea facand functionarea mult mai ieftina. Controlul prin microprocesor al statiei de epurare poate fi partial deservit prin telefon. Calitatea materialelor, structura unitatii de comanda si calitatea fabricatiei asigura functionarea fara probleme chiar si in mediu umed (IP 44). Unitatea de comanda asigura cateva moduri standard de operare a statiei de epurare, cat si moduri de functionare suplimentare, cum ar fi modurile vacanta sau „cabana”. Prin simpla selectarea a modului de functionare se reduce consumul de energie electrica si evacuarea din statia de epurare se adapteaza la incarcarea curenta. In cazul unei interuperi de energie electrica sau in cazul deteriorarii diafragmei suflantei, unitatea de control emite semnale acustice si luminoase. Odata remediata problema (de ex. dupa realimentarea cu energie electrica), unitatea de comanda revine automat la modul de functionare setat, in timp ce caderea de tensiune ramane inregistrata in memoria sa interna. Chiar daca unitatea de comanda AQC are o multitudine de alte functii (contorizeaza timpul de lucru, memento-uri pentru service si inlocuirea diafragmei, etc.) nu necesita intretinere riguroasa. Cu toate acestea, se va realiza simultan o functionare a statiei de epurare extrem de eficienta si o sporire a confortului utilizatorului.

Unitatea de comanda poate fi amplasata in garaj, magazie sau in cutia suflantei. Dar, trebuie plasata totdeauna langa suflanta, care se livreaza odata cu statia de epurare.

  

Cutia suflantei

Statii de epurare apa uzata Aquatec VFLA fost conceputa pentru clientii a caror statie de epurare este amplasata la o distanta mai mare de 5 m de cladire (casa, garaj, camera tehnica). Cutia suflantei faciliteaza montarea suflantei cat mai aproape posibil de statia de epurare, pentru limitarea pierderilor de presiune de aer. Suflanta este accesibila si poate fi usor controlata si servisata. Incuietoarea cutiei a fost de curand introdusa pentru a asigura siguranta copiilor si protectia impotriva hotilor. Designul cutiei este in perfecta armonie cu cel al statiei de epurare.

Cutia a fost conceputa pentru suflantele statiilor de epurare AT 6 pana la AT 30.
Dimensiunile: diametru 60 cm x inaltime 40 cm

  

Rezervoare de plastic subterane Aquatec VFLRezervorul de apa epurata

Rezervorul pentru apa epurata stocheaza apa tratata in statiile de epurare AT pentru a fi utilizata ulterior la udarea plantelor, sau pompata, daca drenarea ei nu este posibila. Sunt prezente intr-o gama variata de marimi intre 0.5 m3 pana la 6.2 m3, functie de cerintele clientului pentru volumul util al rezervorului. In versiunea standard, este un rezervor de plastic rotoformat, cu un capac stabilizat la UV si o teava de intrare.
Rezervoarele de stoc au fost concepute pentru gama de statii de epurare AT 6 - AT 30.
Pompa submersibila cu plutitor, conducta de presiune, pereti despartitori pot fi comandate in plus cu rezervoarele de apa.